Jeg bagte et par glutenfrie surdejsbrød i dag.
Men heldigvis havde jeg lidt dygtig hjælp af Ida, som nu er tre.
Det her er ikke en opskrift, men her er lidt info om det at bage glutenfrit:
Det er altid godt, at dejen er meget fugtig. Hvis den skal i form, så er det okay, at den er så fugtig at man lige præcist ikke kan forme boller af den.
Til denne her er brugt ca. 50% Finax melblanding (den røde) og de sidste 50% er en blanding af boghvedemel, majsmel med et touch af tapiocamel.
Derudover har jeg brugt rosiner, en teske vanillesukker (fordi jeg er afhængig hehe) og en teske salt. Et par spiseskeer olivenolie og vand. Der er lidt majsflager og sesamfrø i. Og pyntet med birkes og sesamfrø.
Til hævning brugte jeg halvdelen af min gærstarter, som er baseret på boghvede primært. Jeg snød også lidt og tilsatte en halv teske tørgær for at speede processen lidt op.
Bon appetit!
Men heldigvis havde jeg lidt dygtig hjælp af Ida, som nu er tre.
Det her er ikke en opskrift, men her er lidt info om det at bage glutenfrit:
Det er altid godt, at dejen er meget fugtig. Hvis den skal i form, så er det okay, at den er så fugtig at man lige præcist ikke kan forme boller af den.
Til denne her er brugt ca. 50% Finax melblanding (den røde) og de sidste 50% er en blanding af boghvedemel, majsmel med et touch af tapiocamel.
Derudover har jeg brugt rosiner, en teske vanillesukker (fordi jeg er afhængig hehe) og en teske salt. Et par spiseskeer olivenolie og vand. Der er lidt majsflager og sesamfrø i. Og pyntet med birkes og sesamfrø.
Til hævning brugte jeg halvdelen af min gærstarter, som er baseret på boghvede primært. Jeg snød også lidt og tilsatte en halv teske tørgær for at speede processen lidt op.
Bon appetit!
Kommentarer
Send en kommentar