Hjemmelavet æblevinsgløgg (hvid gløgg med opskrift)


Må indrømme det her er den bedste gløgg jeg har lavet og en af de bedste jeg har smagt. Den er lavet på min egen æblevin, men den kan godt erstattes med en alm. hvidvin, selvom min æblevin er med til at gøre den helt unik.

Krydderiekstraktet er et opkog af julekrydderier, som stod i ca. 2 døgn før vi siede det og brugte det.

De tørre julekrydderier blev ristet i bunden af en gryden og så blev resten tilsat. Det koges let i ca. 20 minutter og står med låg i to dage før det sies.

Her er ingredienslisten:  En teske nelliker eller to, en spiseske kardemommekapsler eller to, tre små stænger kanel. Tre styk sjerneanis. En meget lille smule ingefær. 1 øko-appelsin og 1 øko-citron; for begge dele rives skallen ned i gryden og resten skæres i klumper og lagt i gryden. Ca. 150-200 gram sukker tilsættes. Og der hældes en halv liter (gerne hjemmelavet) hyldeblomstsaft over.

Når ekstraktet har stået ca. to dage er det klar til brug. Men det kan også bruges næste dag, hvis nødvendigt. 

Ekstraktet blandes med en flaske vin i en gryde og varmes op sammen med en stor håndfuld rosiner og en lille håndfuld hakkede mandler.

Husk det ikke må koge! Det skal bare varmes op til tæt på kogepunktet.

Kommentarer